Bloggnorge.com // Nina Larsen
Start blogg

Nina Larsen

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Vi kan skape en bedre verden med ny pengeordning

Kategori: Samfunn og etikk | 1 kommentar » - Skrevet mandag 4. april , 2016 kl. 17:02

Du kan skrive en egen liste med positive og negative ting vedrørende den pengeordningen vi har i dag, og veie de positive og de negative tingene opp mot hverandre.

Min liste:

Negativt: Finanskrise, fattigdom, mange dør av sult, folk selger egne barn, ufrivillig prostitusjon, folk tar på seg arbeid som de egentlig ikke ønsker seg og som resulterer i at de blir deprimerte eller/og utmattede og uføre, penger kan brukes som bestikkelsesmiddel. Regjeringen sparer penger og vi har eksempelvis skatt noe som er unødvendig da det ville ha vært en bedre ordning å produsere de pengene som trengs direkte fra banken. Her er et eksempel på at dagens pengeordning tar liv: http://www.nrk.no/ytring/tilpass-deg-eller-do-1.12723135  Utdrag fra artikkelen: “Etiopiske myndigheter er ikke i stand til å håndtere krisen alene, og har bedt verdenssamfunnet om hjelp. Det er anslått at hjelpearbeidet vil koste 1,4 milliarder dollar – og per i dag mangler hele 1,25 milliarder dollar av denne summen.”  Dagens pengeordning skaper problemer verden over, eksempelvis har man ofte for dårlig økonomi til å kunne lage gode nok veier, skoler, gode helseordninger m.m.

Positivt: Ja, hva er egentlig positivt med pengeordningen? Kanskje noen føler at det å få penger er drivkraften bak det at de gidder å arbeide. Jeg tror imidlertid at vanlige voksne mennesker som regel vil se viktigheten av det å arbeide og at de fleste vanlige friske voksne mennesker ville ha ønsket å arbeide uten å behøve å få penger for det, og jeg tror derfor at vi egentlig ikke trenger penger. Det er så vidt jeg vet ikke gjort undersøkelser som tyder på at mennesker nå i dag ville ha nektet å arbeide uten pengeordningen.

 

Ny pengeordning, nytt og bedre samfunn

Banken bør eies av det offentlige fellesskapsamfunnet i stede for å være privat eid. Fattigdom behøver ikke å eksistere. Det offentlige trenger ikke å spare penger slik de gjør nå, da penger i den nye og bedre ordningen produseres direkte fra banken og utleveres til de formål der det trengs penger. Dersom det for eksempel er noen som lider nød er det i den nye og bedre ordningen en regel som sier at penger skal produseres og dermed gis direkte til dem. Det bør bli en ny regel som sier at det å ha nok penger skal være en menneskerett verden over. Skatteordningen kan nedlegges helt. At det offentlige sparer penger er nemlig helt unødvendig når penger i stede kan produseres og gis direkte fra banken.

Vi kan dessuten også forandre litt på Navordningen. Det er nærmest en tradisjon hos oss nå i dag som sier at «mennesker skal slite og lide og ikke ha så mye penger med mindre de jobber hardt for det», dette er en tradisjon som vi enkelt kan fjerne. Ingen trenger å lide unødvendig. I den nye og bedre Navordningen kan folk få mer penger fra Nav (pengene fra Nav produseres og gis direkte fra banken slik som alle penger i den nye og bedre ordningen, derfor trenger Nav nå ikke lenger å være gjerrige) i stede for å få så lite penger fra Nav som de får nå til dags, mens de som jobber kan eventuelt få enda mer penger enn de som går på Nav i den nye ordningen dersom vi finner ut at penger bør brukes som noe som folk føler at er en drivkraft bak lysten til å arbeide (hvor vidt det egentlig er slik at folk føler det slik er noe det burde forskes på. Vi burde stille alle i samfunnet spørsmålet «dersom vi ikke trengte penger for å kjøpe ting, ville du da ha arbeidet selv om du ikke fikk penger for det?» slik at vi finner ut om vi egentlig trenger å bruke penger).

Vi kan ha avstemninger i samfunnet om hvor vidt ting skal bygges og lignende og vi kan fortsette å ha politikk i samfunnet som før.

Det mangler informasjon i grunnskolen vedrørende spørsmålet om hvorfor vi egentlig bruker penger. Ingen har gitt noen noe info om hvorfor vi egentlig «bør» bruke penger. Og det høres dumt ut om folk svarer på spørsmålet «-Hvorfor tror du vi bruker penger?» at «-Det er fordi uten penger får vi ikke kjøpt ting.», er du ikke enig? Folk burde rett og slett tenke mer nøye over pengeordningen enn hva de gjør i dag, og pengeordningen i dag er en galskapens ordning som det er på tide at folk begynner å stille spørsmål ved etter min mening.

Et alternativ kan også være at vi ikke bruker penger i det hele tatt.

Les mer om flere syn på penger her: http://www.nyhetsspeilet.no/2014/08/okonomisk-advarsel/

Annonser

Kommentarer

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.