Bloggnorge.com // Nina Larsen
Start blogg

Nina Larsen

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Tips for å bli mer lykkelig

Kategori: Psykisk helse | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 3. september , 2016 kl. 14:01

Utdrag fra kk.no:

«Skal vi tro Røysamb og andre forskere spiller verken alder, kjønn eller økonomi noen særlig rolle for hvor fornøyde folk er i livet. Forskerne har funnet helt andre kjennetegn hos de lykkelige menneskene:

 • De har godt sosialt nettverk.
 • De har tro, drømmer og planer for framtiden.
 • De er i stand til å hente fram gode bilder og følelser fra fortiden.
 • De takler motgang, men klarer samtidig å skape medgang gjennom handling.
 • De har en positiv og trygg selvfølelse.
 • De har livsområder hvor deres engasjement og interesser kan blomstre.
 • De er tilstede i livets små øyeblikk.
 • De kjenner takknemlighet for det som faktisk er godt og bra.
 • De er i stand til å la seg smitte av positive følelser, humor og entusiasme.
  – Akkurat som kroppen kan trenes, kan vår «lykkeevne» økes. Både tankemønstre og fastlåste handlingsmønstre kan forandres i retning av å gi mer livskvalitet, understreker Espen Røysamb.»

Expert.no: «Lysterapi

Det er ingen hemmelighet at kroppen trenger dagslys for å holde seg frisk. Samtidig er det mer vanlig å jobbe nattskift. Da er det utfordrende å holde seg våken om dagen, for å sikre seg dagsdosen med lys. På vinteren er det knapt lyst i det hele tatt i løpet av dagen. Dette kan resultere i depresjoner. Nå får du en lysterapilampe med sollyssimulering. Velger du en lysterapilampe til soverommet, kan du våkne naturlig med en simulert soloppgang. Lysterapi er en god hjelp i hverdagen og kan gjøre deg i mye bedre humør. Vi hos Expert tilbyr mange ulike typer, alt etter ditt behov.» Lysterapilamper: https://www.expert.no/skjonnhet-og-velvare/helse-og-velvare/lysterapi/pl-1830/?gclid=CLyQtLqH884CFYLacgodgHgKiQ

https://www.nrj.no/enkle-grep-for-a-holde-hjernen-lykkelig/artikkel/670684/ : «Enkle grep for å holde hjernen lykkelig

Det er mye man kan gjøre for å holde seg sunn, som å ha et balansert kosthold.
I følge Alex Korb, forsker på UCLA, er det flere enkle grep du kan ta for å glede hjernen i hverdagen, og dermed holde hodet like sunt som resten av kroppen.

 

1: Hør på musikk

Når man hører på musikk som vekker gode minner, blir man kastet tilbake til gode følelser, og det gir deg en positiv mental holdning.

 

2: Smil

Når hjernen er overbelastet av informasjon, vil den lete etter en måte å respondere på. Her kan man lure hjernen ved å smile. Selv når man ikke er lykkelig, vil det å smile gjøre deg mer glad.

3: Tenk på mål 

Hvis man føler seg overveldet eller ulykkelig, kan det hjelpe å tenke på langsiktige mål og ambisjoner.

Å gjøre dette kan utløse dopamin i hjernen, og gi deg en følelse av kontroll.

 

4: Få nok søvn

Søvn er viktig, da for lite søvn kan lede til depresjoner. Få bedre søvnkvalitet ved å utsette deg selv for mye sollys på dagtid, og lite lys på kveldstid, så klarer hjernen bedre å skille natt og dag.

5: Hold deg i aktivitet

Det holder å gå fra jobb, det å holde seg aktiv utsetter deg for sollys og kan forbedre serotonin i kroppen, som blant annet regulerer kroppstemperatur og apetitt. Lite serotonin kan føre til migrene, tinnitus og angst.

Et godt tips er å ta en tur hver morgen for å kick-starte dagen.
Så når du går på jobb etter en god natts søvn i morgen med en fin sang på ørene og et smil om munnen, så tenk bare på hvor glad hjernen din er i deg!»

 

tips bildejh

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.