Bloggnorge.com // Nina Larsen
Start blogg

Nina Larsen

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Derfor bør du være imot abort

Kategori: Samfunn og etikk | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 4. april , 2016 kl. 17:15

Ung.no (http://www.ung.no/graviditet/1826_Abort.html):

Hvordan utføres en abort?

Det er vanlig praksis å møte ved sykehuset to ganger, først til en forundersøkelse, og deretter til selve inngrepet. Du kan velge mellom kirurgisk abort eller medikamentell abort. Medikamentell abort er det mest vanlige. Hva som velges avgjøres i den første samtalen du har med sykehuset.

Kirurgisk abort (utskrapning)

Man møter da til dagbehandling på sykehuset. Etter å ha blitt klargjort blir man trillet inn på en operasjonsstue. Man får en lett narkose under inngrepet, som gjør at man ikke kjenner det enkle inngrepet. Inngrepet skjer gjennom skjeden. Livmortuppen åpnes med et lite instrument slik at det kan føres inn en liten sugeslange. Livmorinnholdet blir så sugd ut. Deretter skrapes livmorslimhinnen som oftest bort med et lite instrument. Dette for å sikre at hele svangerskapsproduktet kommer ut. Hele inngrepet varer ca 10 minutter. Etter en stund på intensiv/oppvåkningsavdeling blir man noen timer på sykehusets dagavdeling. Er alt greit etter noen timer kan man reise hjem.

Medisinsk/medikamentell abort (abortpillen)

På mange sykehus kan man velge det som heter medisinsk abort. Da møter man opp på sykehuset og får en medisin som stopper videre utvikling av svangerskapet. 2 dager senere møter man på sykehusets dagavdeling. Der blir det ført noen tabletter inn i skjeden som skal få livmoren til å tømme seg. Dette skjer uten narkose, men man får smertestillende. Det hele tar vanligvis fra 4 til 6 timer. Det blir en sluttkontroll på sykehuset 3 til 4 uker etter inngrepet.”

Se disse videoene om abort:

Kirurgisk abort er en svært lite human måte å drepe et foster på. Du bør ikke utføre kirurgisk abort!  Fosteret kan dø av de skadene det blir påført under abortinngrepet, noe som tilsvarer at fosteret lider under ekstreme smerter under aborten. Ved mange sykehus legges de fostrene som ikke dør av skadene det blir påført under aborten bort for å dø etter inngrepet, noe som heller ikke er spesielt humant.

Vi er ikke sikre på om medisinsk abort er humant, heller. Jeg har aldri opplevd at det noe sted har blitt sagt at medisinsk abort er noe man vet at er en human måte å drepe et foster på. Begge abortmetoder bør av disse grunner unngås. Bruk prevensjon og unngå uønsket svangerskap!

Dersom du har blitt uønsket gravid vil det være en mer human avgjørelse å plassere barnet i fosterhjem etter fødsel enn å utføre abort.

Jeg mener at dersom man absolutt vil utføre en abort, bør det skje svært tidlig i svangerskapet og det bør da brukes medisinsk abort/ikke kirurgisk.

Selve aborten kan være svært smertefullt for fosteret, og hvordan fosteret behandles etter aborten er mer eller mindre tilfeldig: (http://tidsskriftet.no/article/325874/) “Per i dag eksisterer det ikke retningslinjer for håndtering av aborterte foster. Praksis varierer mellom sykehusene. Det er opp til sykehuseier å finne frem til metoder for forsvarlig håndtering. Kvinner som har fått utført svangerskapsavbrudd, har vanligvis ikke fått spørsmål om hvordan de forholder seg til håndteringen av det aborterte fosteret.” Jeg har hørt rykter fra flere forskjellige kanter om at fosteret ved enkelte sykehus drepes ved at fosteret puttes levende i brennende veske, og at ved enkelte sykehus legges fosteret bort for å dø. Noen foster dør imidlertid som sagt av skadene som påføres fosteret under selve inngrepet.

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.